Môj chutný kuskus

20. února 2018 v 18:00 | B |  Mindful eating

Ahoj! Kuskus zbožňujem. Jedla som ho len v reštauráciách, pretože som sa bála jeho prípravy. Ale ako sa vraví, kto nevyskúša, nič nevie a rozhodla som sa, že si ho pripravím aj doma. Kuskus s kúskami pikantného mäska. Pozri celý recept.





Kuskus sa pripravuje veľmi jednoducho. Nechá sa zaliať horúcou vodou a na teple postáť okolo 10 minút, aby nasiakol do seba vodu. Použijeme dvojnásobok vody ako kuskusu. Čiže na jeden diel kuskusu použijeme dva diely vody. V mojom prípade som použila horúci hovädzí vývar, ktorý si vždy pripravujem dopredu. Varím v ňom od cestovín, cez ryžu až po bulgur. Potom to chutí úplne inak ako keby to pripravujeme v osolenej vode. Určite sa vyvarujem bujónom a vegetám.

Počas čakania na kuskus si nakrájame kurcie mäso (prsia alebo stehná) na maličké kocky, ktoré v jednom hrnci zmiešame s medom, čili a pretlačeným cesnakom a korením. Samozrejme nezabudneme pridať buď rastlinný olej alebo maslo a chvíľku restujeme. Pridám čerstvý alebo mrazený hrášok (nerozmrazujeme!) a pridáme hríby (hocijaké, ktoré máme najradšej, ja som nechala sušené dubáky namočené vo vode, a vložila do hrnca). Výsledné mäso s omáčkou môžeme buď zamiešať ku kuskusu alebo podávať zvlásť ako prílohu. Mňam.

Aké jedlá pripravuješ ty s kuskusom? Podeľ sa o svoje tipy do komentárov.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama